donderdag 15 oktober 2015

Blind voor de winst

Cees Beekhuis

Na twee jaren van degradatie van ons derde team heeft onze eigen Bert Oostveen, oftewel Marcel Boel, hard ingegrepen. Reint en Jasper moeten voor straf naar het tweede en Mick wordt op huurbasis geplaatst bij ASV 4. Anton wordt assistent gemaakt en Cees moet dit team vlot gaan trekken.

De eerste uitdaging is ASV 5. We konden aantreden met een bijna volledige selectie. Alleen Nico was geblesseerd, dus speelde André op de zes. Na vorig jaar verloren te hebben van ASV 4 in de promotie klasse leek dit team op papier zwakker. Bij de indeling leek dit echter tegen te vallen.

Nieuwe aankoop Chris mocht debuteren op bord 8. Hij offerde twee pionnen waarna hij open lijnen en diagonalen had, maar wel twee pionnen minder. Hij liet zijn handigheid zien in het handhaven van de druk en juist toen zijn tegenstander dacht dat hij alles overleefd had, ging hij mat. (1-0)

Sebastiaan had twee torens voor een dame, maar kwam excuses aanbieden. Hij had niet kunnen winnen. (1½ - ½)

Theo had een lekkere stelling en juist toen zijn tegenstandster er onderuit leek te komen, pakte ze een pion te veel en ging mat. (2½ - ½)


Hans speelde een solide partij die eindigde in remise (3-1).

Anton had door zijn goede prestaties op de training bord 1 gekregen. Hij had een pion en zijn tegenstander activiteit. Juist toen hij leek los te komen, pleegde hij een foutief torenoffer. (3-2)

André dreigde ‘wat pionnetjes’ te winnen, waardoor zijn tegenstander een stuk offerde. Dit resulteerde in niks, dus 4-2. Eerste matchpunt in de pocket.


Cees wist een ruilslaaf tot het einde toe te spelen, maar het resultaat blijft hetzelfde. Wel het tweede matchpunt! (4½ - 2½)


Marco zat een toreneindspel te keepen en juist toen het pot remise was, kwam zijn tegenstander erachter dat de wedstrijd verloren was. (5-3)

Marcel was blij met de overwinning, maar ja, druk op de positie van wedstrijdleider extern is er altijd...

Schaakstad Apeldoorn 3      – ASV 5                   5 – 3
Anton Weenink (1884)        - Wouter Abrahamse (1940) 0 – 1
Cees Beekhuis (1880)        - Barth Plomp (1955)      ½ - ½
Theo Visschedijk (1721)     - Quirine Naber (1634)    1 – 0
Hans Bouwer (1802)          - Jan van de Linde        ½ - ½
Marco vd Nieuwendijk (1894) - Anne Paul Taal (1914)   ½ - ½
André Huis in t Veld (1698) - Paul van der Lee (1847) 1 – 0
Sebastiaan Jongen (1784)    - Siert Huizinga (1777)   ½ - ½
Chris Otto                  - Erik Wille (1885)       1 – 0
foto's op Google+ | foto's op Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten