Pagina's

zaterdag 8 april 2017

Schaakstad 3 kampioen!

André Huis in 't Veld

Na een zinderende gezamenlijke slotronde op vrijdag 7 april in Ede heeft Schaakstad 3 het kampioenschap in de 1e klasse A behaald. Begonnen was met een voorsprong van één machtpunt op Zutphen 1 en twee matchpunten op een drietal andere ploegen, waaronder de directe tegenstander van die avond, VSG 1 uit Ermelo.

In Ede ontvouwde zich een regelrechte thriller. Het gepruts aan bord 8 door uw verslaggever werd gecompenseerd door overwinningen van Theo Visschedijk, invaller Frie van Belle en Sebastiaan Jongen. Daarnaast waren er nederlagen voor Marco van de Nieuwendijk en Hans Bouwer. Nico Olivier en Jelle Bauer sleepten beiden een remise uit het vuur. Eindstand 4-4 en dus zou het zeer waarschijnlijk zijn dat Zutphen bij winst ons op bordpunten voorbij zou komen. Dat gebeurde echter niet. Alle vier de wedstrijden van deze slotronde eindigden in 4-4. Het blijkt dus dat je met vier gelijke spelen en slechts drie overwinningen gewoon de beker (een fles wijn in dit geval) mee naar huis kunt nemen. Op basis van de bordpunten zouden we op de vierde plek geëindigd zijn.

De prijs voor het beste individuele resultaat in deze klasse ging naar onze debutant Jelle Bauer, met 6 punten uit 7 partijen.

Met dit kampioenschap herovert Schaakstad 3 een plek in de promotieklasse van de OSBO, ten koste van het al gedegradeerde Schaakmaat 1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten